Daktar (Mikonazol 2%)

Daktar är en salva som verkar effektivt mot svampinfektioner och fungerar utmärkt att använda i slida och underliv. Den verksamma substansen kallas för Mikonazol. Salvan lindrar symtom som flytningar, spruckna slemhinnor samt sveda. Salvan innehåller 2% Mikonazol och säljs i tuber som innehåller 30 gram. Läkemedlet är potent och passar bra till svåra svampinfektioner. Läs mer om Läkemedlet Daktar samt information om hur du köper Daktar på nätet!
Daktar (medicn)
Daktar (Mikonazol)

Användning
Salvan appliceras topiskt på huden eller inuti slidan. Resultaten efter behandling kan visa sig så tidigt som mellan en till två veckor efter inledd behandling.

Daktar kan användas för att behandla svampinfektioner på huden. Salvan appliceras lokalt på infekterade områden. Innan applicering ska området tvättas och torkas noga, styrk på salvan med lätt tryck. Tvätta händerna noggrant efteråt. Upprepa processen två gånger per dag. Behandlingstiden varierar vanligen mellan två till sex veckor. Om det inte räcker bör man rådgöra med läkare för råd och hjälp.

Daktar kan användas invärtes i slidan. Applicera salvan eller gelen i slidan med hjälp av de medföljande hjälpmedel. Läkemedlet ska appliceras en eller två gånger om dagen. Behandlingstiden kan variera mellan en till tre veckor, men kan i vissa fall vara längre.

försiktighet
Du bör inte använda daktar om:

  • Om är överkänslig mot mikonazolnitrat eller andra innehållsämnen
  • Barn under 10 år utan läkares ordination

Vidare bör du vara särskilt försiktig med daktar om du märker att huden blir irriterad efter applicering. Det kan vara ett tecken på överkänslighet. Tvätta händerna noga efter applicering, krämen kan irritera ögonen. Om du upplever svullnad i ansikte, tunga eller svalg bör du genast sluta med daktar. Du bör även sluta om det uppstår svårigheter att svälja eller det uppstår nässelutslag